logo

Een nieuwe Tesnuzzik

Een nieuwe Tesnuzzik

Op 1 juli verschijnt nr. 2 van de lopende 38e jaargang van D’n Tesnuzzik. We hebben weer een aantal interessante verhalen voor u. Frans Leenders opent dit nummer met een artikel over verdwenen straten en straatnamen in Beek en Donk en dat zijn er heel wat! Er zitten een paar juweeltjes van straatnamen tussen die helaas verdwenen zijn. Wat zegt u bijvoorbeeld van Hoogenwoudscheweg, die nu Pater de Leeuwstraat heet?

Seraf Hamelijnck heeft een verhaaltje geschreven over Nard de köster die naast zijn kosterschap ook een kruidenierswinkeltje had, een soort molenaar was en kaarsen maakte.

Zeer interessant is het levensverhaal van Antoon van Wanroij opgetekend door Pas Hamelijnck. Aanvankelijk wilde Antoon niet dat het gepubliceerd zou worden. Enige tijd geleden is hij overleden. Met toestemming van zijn zoon, mogen wij het toch publiceren om hem recht te doen.

Zjon van de Laar laat zien wat drank met een mens kan doen als hij als wethouder in dronkenschap een handtekening moet zetten.

Tenslotte bespreekt Martin Philipsen in de rubriek ‘Wie kent ze nog?’ een foto met een wel te traceren auto, maar waarbij de daarbij staande personen onbekend zijn en in de rubriek ‘In de krant’ een paar opvallende krantenartikelen uit jaar vijftig.


Website gemaakt door:
Co Verhoeven Media & Design