logo

Heemavond 24-09-2018

Op maandag 24 september wordt onderstaande lezing gehouden in het Ontmoetingscentrum van Beek en Donk.

Aanvang: 20.00 uur. Voor leden gratis toegankelijk, niet-leden betalen 2 euro.

  

                          Dr. Ger Jacobs

         ERE WIE ERE TOEKOMT

            Over kunst en ambacht in Helmond

 

We lopen er misschien dagelijks aan voorbij, maar de Helmondse binnenstad kent talloze voorbeelden van uitstekend vakmanschap van een ambachtsman/kunstenaar.

 

Siermetselaars en decoratieve timmerlieden, vakbekwame steenhouwers en uitstekende beeldhouwers, bijna vergeten schilders en kleurrijke keramisten, vormrijke smeden, schitterende glaskunstenaars en symbolistische houtsnijders hebben voor een groot gedeelte tijdens de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw het dagelijks aanzien van de stad en sommige interieurs van winkels en huizen bepaald. Hun werken zijn veelal boven schreeuwende etalages en in vergeten hoeken te vinden en hun namen zijn voor het grootste deel vergeten.

 

Dr. Ger Jacobs zal ze met een lezing, voorzien van veel beeldmateriaal, voor het voetlicht halen en ze, als dat nodig is, een naam geven: ere wie ere toekomt.

 

Laat u verrassen door ongekend en onbekend mooie kunst- en ambachtswerken uit Helmond. Had u ze al ooit gezien? U loopt na deze avond in elk geval nooit meer zo onbevangen door de stad.

 

 

 

 


Website gemaakt door:
Co Verhoeven Media & Design